dinsdag 30 september 2014

Isn't it time

Vanmorgen kwam ik gelijk met Edwin Minnee aan bij de Leidse IJshal aan de Vondellaan. Bij het vastzetten van de fietsen, vroeg hij me, hoe het gegaan was bij de Halve marathon van Katwijk. Ik vertelde eerlijk, dat de tweede helft matig was gegaan.

"Vergis je niet", vertelde de Katwijkse kapper me: "Het strand is behoorlijk mul dit jaar."
Dit werd bevestigd door Teun de Reede, die de kassa draaide: "Alleen de nummers 1 en 2 zijn sneller dan vorig jaar, voor de rest is er langzamer gelopen."
Kennelijk had het zand op het strand toch een remmende werking op de tijden. Nu we het toch over tijden hebben: het eerste nummer, dat gedraaid werd, toen ik het ijs opstapte, was "Isn't it time" van The Babys.
Dat vond ik ook: het werd hoog tijd, dat het seizoen van de "Krasse knarren" begon. Met een door het prachtige fietsweer kleine peloton van 6 man reden we een piramide van 5, 10, 15 en 20 rondjes en in omgekeerde volgorde weer terug. Marja van Vliet had de eer om de eerste kilometer van schaatsseizoen 2014-2014 op kop te rijden. Maar ja, we hebben het dan wel over de echte Marja!
In een over het algemeen vrij rustig tempo met af en toe een versnelling reden we zo de eerste 100 rondjes van het seizoen. In vroeger tijden zouden we na afloop gezegd hebben: "De kop is eraf."

Maar in dit tijdsgewricht zijn we ietwat voorzichtiger met dit soort uitspraken....

Geen opmerkingen: