zaterdag 7 mei 2022

Dag van het naakt tuinieren


Er werden deze week wat lacherig appjes verzonden met de mededeling, dat het vandaag de internationale dag van het naakt tuinieren was.

Nu heb ik daar geen enkel bezwaar tegen, maar voor mezelf leg ik toch andere maatstaven aan met een paar sterke argumenten: brandnetels, doorns en distels.
Vanmiddag heb ik met mijn vrouw op de volkstuin geluncht en anderhalf uur water gegeven. De voor vanmorgen voorspelde regen trok ten noorden van ons langs, zodat de planten op de tuin wel weer wat water konden gebruiken.
Geheel in de geest van deze dag liet ik de naaktslakken met rust....
Na bij "De Helianth" brood gehaald te hebben voor mijn schoonouders en voor onszelf, hing ik thuis de was op en trok mijn hardloopschoenen aan.
Ik liep op en neer naar Valkenburg, een loop van 8 kilometer. Gewoon de spieren loslopen, daar ik in de rustfase zit. Het was heerlijk loopweer, al mag het bij de Leiden Marathon wel wat koeler zijn.

Na me gedoucht te hebben, fietste ik naar de volkstuin, die ik een kleine 3 uur later na de thee verliet. Zo kon ik het slot van de door Mathieu van der Poel nipt van Simon Yates verloren tijdrit in Boedapest in de Giro d'Italia thuis bekeek.

De verrassende Van der Poel behield daarmee de roze leiderstrui.
Dat kon ik niet zeggen. Ondanks 121 punten, toch zeker een bovengemiddelde score, zakte ik met 274 punten in totaal 342 plaatsen. Zo belandde ik op de 375e plaats. Ter relativering: vorig jaar stond ik halverwege de Giro op de 2550e plek.
De dichter Gerbrand Adriaenszoon Bredero wist het 4 eeuwen geleden al: "'t Kan verkeren!"
Al was het bij hem meer naakt tuinieren in de tuin der lusten....

Geen opmerkingen: