woensdag 11 mei 2022

De geknipte gast

"De geknipte gast" is een wekelijks programma op de televisie. 

De schrijver Özcan Aycol gaat in gesprek met bekende klanten. Vanmiddag deden wij dat bij de Katwijkse kapper Edwin Minnee, die mijn vrouw en mij vakkundig knipte.

Uiteraard praatte ik met deze "Krasse knar" bij over het vreemde schaatsseizoen 2021-2022. Met een goed geknipt Beatleskapsel verliet ik de zaak.

Vanaf de volkstuin, waar ik de planten voor de zoveelste keer deze maand water gaf, waren we naar Katwijk gefietst.
Vanmorgen had ik al de nodige kilometers gefietst. Eerst was ik naar de Boerenmarkt gereden, waar ik brood gekocht had. Daarna was ik doorgereden naar de bouwplaats van IJshal "De Vliet".


Daarna bracht ik het boek "Mijn Elfstedentocht", dat ik had geleend van trainingsmaat Wierd Wagenmakers, terug naar de rechtmatige eigenaar.

In totaal heb ik vandaag 50 kilometer gefietst. Op Sicilië reden ze een tikkeltje meer.

Mathieu van der Poel liet zijn klasse zien, door op 100 kilometer voor de finish op de klim van de 2e categorie diverse sprinters kansloos te maken. 

Dit soort onverwachte acties maakt het wielrennen zo'n leuke sport. 

De geloste Arnaud Démare wist terug te keren in het peloton en de etappe te winnen.

Dat gold niet voor mijn team 333m.nl bij Ploegleider. Na de 31 plaats bij de eerste etappe ben ik inmiddels afgezakt naar de 1159e stek. Maar daar ik veel goede klimmers en klassementsrenners heb, komt de weg naar boven vroeger of later heus nog wel.

Geen opmerkingen: