donderdag 5 mei 2022

Bevrijdingsloop of "Het is wel eens hoger geweest!"

Bevrijdingsdag begon ik met een duurloop van 4 kilometer op een nuchtere maag. 

Ik liep van huis uit een variant van de loop van gisterenmiddag. Na me gedoucht te hebben ontbeet ik met mijn vrouw, waarna ik naar de huisartsenpraktijk fietste.
Toen ik vrijdag belde, of de uitslag van het bloedonderzoek al bekend was, kreeg ik van de assistente te horen, dat de PSA-waarde verhoogd was. Dat wilde ik wel met de huisarts bespreken, hetgeen vanmorgen geschiedde.
De PSA-waarde was 3,4 en de invalhuisarts stelde me gerust met de woorden: "Het is wel eens hoger geweest!"

Vorig jaar was het 3,2 en eerder is het wel eens hoger geweest.

Kortom, ik hoefde me nergens zorgen om te maken. Dat deed ik dan ook niet.


Na bij "De Helianth" wat boodschappen gedaan te hebben, reed ik naar de nieuwbouw van IJshal "De Vliet", waar ik weer wat foto's maakte. Iedere week zie je nu vorderingen!

Met een mooie omweg fietste ik naar huis toe, waar ik de boodschappen opruimde en mijn lunchpakket klaarmaakte. Daarna fietste ik over het nieuwe fietspad naar de volkstuin toe.

Na de lunch onder een sluierbewolking gaf ik de pas gepote planten water en trok ik in het aardbeienbed heermoes uit. Terwijl mijn vrouw haar vingers nog groener maakte, fietste ik met een omweg naar huis toe met 40 kilometer als dagtotaal op deze toch wel bijzondere Bevrijdingsdag.

Geen opmerkingen: