vrijdag 6 mei 2022

Op het juiste moment gaan

De afgelopen 24 uur waren voor de Nederlandse sport bijzonder succesvol. Gisterenavond plaatste Feyenoord zich in Marseille voor de finale van de Conference League door een 0-0 gelijkspel tegen Olympique.

In de finale treffen de Rotterdammers AS Roma. Uit welingelichte kringen heb ik vernomen, dat Feyenoord de tactiek al helemaal heeft uitgedokterd en daarvoor een verrassende opstelling heeft bedacht.

De trainer zorgt wel voor een extra Slot op de deur.

Eén van de moeilijkste onderdelen van sport is op het juiste moment gaan.
Deze pensionado's stonden dan ook om 6 uur op om op tijd in Rotterdam te zijn, waar we op onze kleinzoons zouden passen. Met fiets, trein en OV-fiets bereikten we de plaats van bestemming.
Aan het eind van de ochtend wandelden we naar de speeltuin. Op dat moment begon in Boedapest de Giro d'Italia. 

Net als in de sport is het in de muziek de kunst om op het juiste moment te gaan. Daar wordt dan ook eindeloos op geoefend. In sportwedstrijden is dat wat lastiger, omdat je meestal te maken hebt met tegenstanders, die hetzelfde willen.

Mathieu van der Poel beheerst deze kunst echter tot in de puntjes en zo won hij de eerste etappe en mocht hij de roze trui aantrekken.

Bij Ploegleider had ik mijn beste start ooit. Na vorig jaar bij de Tour de France zowaar een keer de gele trui aangehad te hebben, en uiteindelijk als 5e geëindigd te zijn, scoorde ik vandaag 153 punten en met de nummers 1 t/m 4 in Team 333m.nl in mijn ploeg, belandde ik op de 31eplaats. Van de 3817 deelnemers toch wel een goede start.
Ik was op het juiste moment gegaan.

Geen opmerkingen: