donderdag 5 mei 2022

Ploegleider

Morgen begint de Giro d'Italia in Boedapest.

Na 3 dagen koersen in Hongarije trekt het peloton naar Italië, waar meteen de Etna beklommen moet worden.

Het gaat een ronde worden met weinig tijdritkilometers, maar de klimmers kunnen volop aan de bak. Met dit in het achterhoofd begon ik te puzzelen, hoe ik mijn team bij Ploegleider het beste kon samenstellen.

Welnu, na een week van wikken en wegen en schuiven met wielrenners, is dit het team van 333m.nl  geworden.

Je mag voor 100 punten aan rennerskopen, waarbij de duurste 18 punten kostte en de goedkoopste 1 punt. Hiervoor moet je 8 basisrenners en 5 reserves in je team opnemen. Iedere dag mag je een wissel toepassen tussen basisteam en reserves.
Via Procyclingstats.com kun je de resultaten van de renners van de afgelopen maanden, maar ook van vorige jaren opzoeken.
Wat ik altijd doe is beginnen met renners, die altijd goed zijn. In dit geval waren dat Mathieu van der Poel, Diego Ulissi, João Almeida en Thymen Arensman. De duurste kopmannen liet ik zitten, maar met Alejandro Valverde, Pello Bilbao en Romain Bardet heb ik wel drie toprenners in topvorm. 
Sprinters zijn altijd lastig in te schatten en kosten veelal veel punten. Een tweetal sprinters in vorm is Biniam Girmay en Vincenzo Albanese.
Een heuse rittenkaper is Magnus Cort. Hij heeft een neus voor de juiste ontsnappingen. Team 333m.nl wordt compleet gemaakt door Ben Tulett, Felix Gall en Iván Sosa.

Aanvankelijk had ik Tobias Foss in mijn ploeg, maar hij rijdt dit jaar minder goed dan in 2021. Van Siebe kreeg ik de tip hem te vervangen door Sosa, die de Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo en de Koninginnerit had gewonnen.

Dan kun je klimmen!

Andere wedstrijden, die goed aangeven, hoe het met de vorm van renners is gesteld zijn de Tour of the Alps, de Ronde van Baskenland en de Ronde van Romandië.

Kijk zelf even bij de klassiekers.

Veel plezier met de Giro d'Italia.

En moge de beste winnen!

Geen opmerkingen: