maandag 2 mei 2022

De Prael of "Are you drunk?"

Het was midden in de coronatijd, dat ik een uitnodiging kreeg voor een benefietactie. Een rondleiding en een bierproeverij bij brouwerij "De Prael" in Amsterdam. Daar had ik me voor opgegeven en na aardig war uitstel kwam het er zaterdag toch van.

Na boodschappen gedaan te hebben in de regenbuien van zaterdagmorgen fietste ik met Ada rond het middaguur naar Hoofddorp toe. We hadden de noordenwind tegen, dus deden er wat langer over dan gepland. Mijn vrouw zou zich met Nel bezig houden met wat op de middelbare school in onze jeugd "Nuttige handwerken" genoemd werd.

Bas en ik gingen ons ook bezig houden met nuttigen. Dat deden we bij de vestiging van "De Prael" aan de Houthaven in Amsterdam.

Daar zaten we gezellig bier te proeven.

Ondertussen kregen we via de app wat berichten door over het kaarsenincident van Johan Derksen.

Wij besloten om een kaarsje voor haar op te steken.


Ondertussen praatten we over van alles en nog wat. Zo kwam ook het veilig vallen ter sprake. Daar heb ik als schaatstrainer in de Leidse IJshal heel veel ervaring mee. Ik deed het, daar er genoeg ruimte was, in 2 etappes voor. Eerst in gebukte houding met de handen vlak boven de grond je laten vallen. Dan gebeurt er niets.
Daarna liet ik me in de schaatshouding op mijn zij rollen. Probleemloos. Een Engels sprekende vrouw kwam naar me toe en vroeg: "Are you drunk?"

Ik legde uit, wat ik deed en waarom. Als je je slap houdt, gebeurt er bijna nooit wat. Ik kreeg het verzoek om het nog een paar keer voor te doen, waartoe ik bereid was.

Na nog wat bitterballen, een broodje kroket en patat en een afsluitend biertje te hebben genuttigd, namen we de bus, de trein en de bus weer naar Hoofddorp terug, waar Ada en Nel klaar waren met hun nuttige bezigheden.

Met de wind in de rug fietsten Ada en ik in de avondschemering naar huis terug. Met de 72 kilometer, die ik zaterdagavond gereden had, kwam het maandtotaal op 862 fietskilometers en het totaal van de eerste 4 maanden op 3220 kilometer. Het gemiddelde van 805 kilometer per maand is alleraardigst te noemen.

Geen opmerkingen: