vrijdag 29 maart 2024

Een buiging ten afscheid

Met de titel van een boek van Sir Arthur Conan Doyle in het achterhoofd nam ik vanmorgen als trainer afscheid van het schaatsseizoen 2023-2024.

"Een buiging ten afscheid", de verzamelde verhalen van detective Sherlock Holmes, was de juiste benaming van deze toegift van het schaatsles geven in IJshal De Vliet. Maandag werd na de les van de Schaatsschool aan me gevraagd, of ik op Goede Vrijdag les aan kinderen zou willen geven. Diverse scholen waren dicht of hadden een studiedag gepland, zodat de kinderen toch het hele Paasweekeinde vrij waren. Diverse ouders wilde toch bij de laatste schaatsles van het seizoen aanwezig zijn....

Zodoende fietste ik vanmorgen naar de Marie Diebenplaats, waar het al behoorlijk druk was. De vrijdagmorgen is beduidend drukker dan de maandagmorgen. Er was een zestal kinderen meegekomen, maar slechts de helft ervan kwam op mijn schaatsles af. De anderen schaatsten liever zelf hun rondjes.
Daar er 2 kinderen waren, die krasten, legde ik de nadruk op de de druk op de hiel. Daarvoor werden de kinderen reuzen. En reuzen kunnen goed stampen. Als je dat doet, dan kun je lang doorglijden.

We gingen fietsen, racefietsen, veranderden in giraffen met lange benen en ziedaar, het schaatsen ging al veel beter. Met het omkijken in de bocht leerden de kinderen de slalom speels aan, waarna de kinderen vroegen, of we konden vallen. Op een leeg stuk recht eind begonnen we met veilig vallen. Een drietal ronden verder deden de kinderen nog steeds de valoefeningen.
Na de speelse schaatsles hadden we eenzelfde afsluiting als afgelopen maandag met warme chocolade en diverse zelfgemaakte taarten. 

Op de fiets naar huis was het lenteweer. Vanmiddag ga ik nog eenmaal naar IJshal De Vliet voor de clubwedstrijd van de IJVL. Dan zit het schaatsseizoen erop.

Geen opmerkingen: