zaterdag 2 maart 2024

Transpondertest

Vanmorgen stond om 11 uur een kinderpartijtje op het programma. Dat betekende wel, dat ik mijn programma om moest gooien. De boodschappen, die ik altijd haal voor mijn schoonouders en onszelf, zou ik na het kinderpartijtje doen. Het alternatief om de boodschappen eerst te halen en deze in de fietstassen te laten zitten bij IJshal De Vliet was niet zo aanlokkelijk. Na het schaatsen zou je immers een lege fietstas aan kunnen treffen.

Ik was vroeger bij de IJshal dan de afgesproken tijd, daar afgelopen dagen de transponders uitgelezen konden worden. Nu had ik nog een oude MyLaps transponder, die ik ooit gekocht had bij de Zevenheuvelenloop.

Voorafgaand aan het kinderpartijtje reed ik een kwartiertje rondjes op de 250-meterbaan, waar het druk was met de zaterdagse schaatslessen van diverse verenigingen. Ik kwam een hoop bekenden tegen en kon de transpondertest als schaatsend afronden: de oude transponder werkte niet. 

Het kinderpartijtje liep geweldig. De kinderen pikten de oefeningen goed op en gingen op de funbaan steeds sneller schaatsen. Na 3 kwartier sloten we het partijtje met "Lang zal ze leven!" af en konden de kinderen nog even vrij schaatsen.
Ik trok mijn schaatsen uit en ging de wekelijkse boodschappen doen bij "De Helianth". In het zonnetje was het lekker weer voor een fietstochtje. Eerst bracht ik hun aandeel naar mijn schoonouders, waarna ik doorfietste naar de volkstuin, waar Ana en Ada de hele ochtend gewerkt hadden. Zij stonden net op het punt om naar huis te fietsen, dus ik reed met hen mee op deze winderige dag.

We lunchten met zijn drieën uitgebreid, waarna Ada en Ana samen naar de mooie Leidse binnenstad gingen voor wat inkopen, terwijl ik de tafel afruimde en de vaat deed. Daarna zette ik alles klaar voor de Halve Wintertriatlon van morgenochtend.

De wekker staat op kwart voor 7 en dan wil je niet misgrijpen door iets essentieels te vergeten.

Hoewel nog niet in vorm, ben ik wel klaar voor de Halve Wintertriatlon.

Geen opmerkingen: