vrijdag 29 maart 2024

"Ik ben beter op de 500 rondjes dan op de 500 meter!"

Vanavond deed ik voor het eerst in jaren weer een keertje mee met de clubwedstrijd van de IJVL in IJshal De Vliet. Er deed veel jeugd aan mee, waaronder aardig wat kinderen, die bij mij begonnen waren. Voor diverse kinderen was het hun eerste wedstrijd en zij waren dan ook  behoorlijk zenuwachtig.

Bij gebrek aan pure snelheid heb ik niets te zoeken op de 500 meter en ook niet op de schaatsmijl. Dus waar moest ik me druk over maken?

Ik was op beide afstanden gekoppeld aan Jos Drabbels, zodat ik met mijn Elfstedenmaat kon strijden om het kampioenschap van de Stevenshof.

Zowel op de 500 als de 1500 meter waren we in de laatste rit ingedeeld. Jos schoot als een pijl uit de boog weg, hetgeen van mij niet gezegd kon worden. Het grote voordeel van de 500 meter is, dat je niet op een rondje gezet kon worden. Op de schaatsmijl lag dat een tikkeltje anders. Toen Jos de bel voor de laatste ronde kreeg, had ik nog 3 rondjes van 250 meter te gaan....

Gedurende een tweetal rondjes was ik de enige schaatser op het ijs. Ik was in de door Gerard Snel gewonnen wedstrijd met Jos als tweede en voorzitter Vero Nater als derde geheel volgens de verwachting bij de senioren en masters als laatste geƫindigd. Je moet je favorietenrol natuurlijk wel waarmaken.

Zowel voor als na de clubwedstrijd kon ik geheel naar waarheid bij de laatste streken van dit schaatsseizoen verkondigen: "Ik ben beter op de 500 rondjes dan op de 500 meter!"

Geen opmerkingen: