zondag 31 maart 2024

Paasloop

Gisteren was de laatste dag, waarop langebaanschaatsers in het eerste seizoen terecht konden op de 250-meterbaan in IJshal De Vliet. Desondanks ging ik er niet naar toe. Mijn oudste kleinzoon was jarig en opa en oma werden vanaf 2 uur 2 uur verwacht.

Het regende de hele ochtend, maar de weersverwachtingen gaven aan, dat het vanaf 12 uur droog zou worden. Nou, dat viel een tikkeltje tegen. We hadden met het oog hierop besloten, dat we naar Rotterdam zouden fietsen. 

Eerst brachten we de boodschappen, die we voor hen bij "De Helianth" gehaald hadden, naar mijn schoonouders. Het was inderdaad droog, maar dat was van korte duur. Tussen Stompwijk en Zoetermeer begon de regen weer.

Het was een bijzondere weerdag. In het oosten van het land was het een stuk droger en warmer dan in het westen.

Je kunt wel merken, dat BBB meepraat bij de kabinetsformatie.
We keken uit. of we een droge plek vonden om ons lunchpakketje op te peuzelen. Deze vonden we in een tuinhuisje bij een bloemenkweker. Er stond "Welkom" op de deur met als toevoeging, dat dit onderkomen 7 dagen per week open was. Volgaarne maakten we gebruik van deze gastvrijheid. Het regende niet hard, maar droog brood eten was toch wel fijn.
Via een paar ons onbekende wegen fietsten we naar Rotterdam, waar bij aankomst bij de jarige de kilometerteller op 32 kilometer stond.

Na een gezellige middag met de kleinzoons, de andere opa en oma en diverse familieleden met een hapje en een drankje fietsten we om half 7 naar het dichtstbijzijnde metrostation. In de Randstadrail namen we onze fiets mee tot station Voorburg 't Loo. Over de Velostrada pedaleerden we naar de Sleutelstad. 

Het was windstil en vrijwel onbewolkt. Zodoende werden we bij de mooie zonsondergang aangenaam verrast door de nevelflarden boven de weilanden ten zuiden van "De Horsten".


Alleen de witte wieven ontbraken nog.
Na thuis wat warms gedronken te hebben, gingen we naar de Paaswake in de Hooglandse kerk. Na 66 kilometer fietsen merkten we niets van de start van de zomertijd.
We hadden lekker geslapen en deden rustig aan.

Na het Paasontbijt vertrokken we na de regenbuien naar de volkstuin.

Daar deed ik wat kleine klussen, waarna ik via een kleine omweg naar huis reed. De maandstand kwam hiermee op 848 kilometer. Het totaal voor het eerste kwartaal werd zodoende 2320 kilometer, ondanks een hardnekkige verkoudheid met koorts, waardoor ik een kleine week geen meter gefietst had.
Ik deed mijn sportkleding en hardloopschoenen aan en liep een rondje van ruim 5 kilometer op het warmst van de dag.

Over 6 weken is de Leiden Marathon en daar de 30 kilometers in mijn trainingsschema zeer schaars zullen zijn, ga ik over op het Spaanse schema

Nauwkeuriger gezegd: het Asturiaanse schema. Ik liep via de nieuwe tunnel onder de A44 naar het Valkenburgse meer en vanaf de Kwantum Hallen over de Rijndijk naar de Schenksloot. De Paasloop zat erop.

Geen opmerkingen: