dinsdag 24 januari 2012

Cultuurverschil


Vorige week vertelde Ana het verhaal rond haar geboorte. Januari 1987 kenmerkte zich door een heuse koudegolf, niet alleen in Nederland, waar een derde Elfstedentocht op rij op het laatste moment niet doorging. Ook in de bergen van Asturias was het behoorlijk koud en er lag zoveel sneeuw, dat Ana's moeder voor de bevalling, die zoals gebruikelijk is in Spanje in het ziekenhuis plaatsvindt, naar het hospitaal vervoerd werd met....een helicopter!
De feeststemming werd in Huize Breed nog verhoogd door de weerkaarten. Het gaat er toch steeds meer op lijken, dat we komende week de vorst in duiken. Hoe koud het wordt, is nog niet te zeggen, maar ik heb kaartjes gezien met op 8 februari maximumtemperaturen van -6 tot -8.
Zo ver vooruit komt dat nooit precies zo uit, maar de trend is toch wel duidelijk. De kans op een vorstperiode begint toch wel vaste contouren aan te nemen.

We moeten nog even afwachten, of het allemaal zo uitkomt, maar de mooiste kaarten laten in ieder geval een klassieke winterinval zien!

Geen opmerkingen: