zaterdag 21 januari 2012

Hennep

Gisterenmiddag weer 2 uur schaatsles gegeven in de Leidse IJshal, eerst voor de buitenschoolse sport en aansluitend voor de IJVL, om thuis gekomen om half 8 aan te schuiven bij een volgend overheerlijk Spaans recept, met aardappelen, spruitjes, maïs en gehaktballetjes, de befaamde albondigas.
Vanochtend boodschappen gedaan, waarbij ik toevalligerwijze stuitte op sokken, die ik wel eens uit wilde proberen. Deze bestonden voor 60% uit katoen en voor 40% uit hennep.

In mijn hippiejaren werd hennep in Nieuw-Vennep volgens mij voor heel andere doeleinden gebruikt.
's Middags ging ik met Hans Boers lopen vanaf station Voorschoten.
Uiteraard hadden we het ook nog even over de donderdagmiddag door Ajax verloren bekerwedstrijd tegen AZ met alleen kinderen als toeschouwers.

Met onze hartelijke dank aan de vandaal, die een maand geleden AZ-keeper Esteban aanviel.
We liepen langs de Papelaan naar Den Deyl, een stukje langs de A44 en daarna over de landgoederen. We liepen het bos in, waar we vorig jaar een ijsvogel hadden zien vliegen. Helaas, dit keer liet deze blauwe vogel zich niet zien. Tot nu toe is het deze "winter" noch ijsvogel noch ijs.
Onder een zwaar bewolkte hemel gingen we onder de A44 door naar de Horstlaan, om zo na ruim 13 km weer uit te komen bij station Voorschoten, waar we nog konden genieten van een zeer fraaie zonsondergang.

Geen opmerkingen: