zondag 1 januari 2012

Mayakalender

"Feliz año nuevo". Ik heb even op uitspraak van de Spaanse versie van "Gelukkig Nieuwjaar" geoefend, want voor je het weet klinkt het als "Feliz anus nuevo", en dat is toch heel wat anders!
Dus bij deze voor iedereen: "Feliz año nuevo!"

2012. In sommige kringen klinkt het als een angstaanjagend jaar: de Mayakalender schijnt op 21 december af te lopen en volgens sommigen betekent dat het einde van de wereld.

Stel je nu eens voor: de winter valt dit jaar rond 1 december met volle kracht in, we maken de koudste decembermaand sinds 1890 mee en op 21 december wordt de Elfstedentocht gereden. Je draait de Bonkevaart op en moet nog een paar 100 meter na 200 km afzien en dan vergaat de wereld.....

Dat wil je toch niet meemaken! Maar daar zit ook het probleem bij de doemdenkers. Als je gelijk hebt, kun je niemand trots vertellen, dat je het bij het juiste eind had. En als je het fout hebt, is hoon voor de rest van je leven je deel.

Ik bezondig me hier niet aan. Het is al lastig genoeg om het weer voor over 2 weken te bepalen. De eerste helft van januari is het duidelijk: nat en zacht.
Maar heel voorzichtig beginnen er toch wat andere weerkaarten in de berekeningen binnen te druppelen.

Voor het eerst sinds begin december gloort er heel voorzichtig weer enige hoop.

Geen opmerkingen: