donderdag 5 januari 2012

Kramp

Terwijl ik de afgelopen week geen bijzondere inspanningen had verricht, werd ik om een uur of 5 gewekt door kramp in mijn rechterkuit.

Rustig mijn kuit lichtjes opgerekt en toen de pijn weg was een paar meter gewandeld. Drie maal raden waarheen. Goed, jammer, jammer.
Ik viel weer in slaap en toen ik om 7 uur uit bed stapte, heb ik mijn kuit ingesmeerd met spiroflor, mijn compressiekousen aangetrokken en om half 9 zat ik op de fiets naar de Leidse IJshal. Voor de 5e en laatste keer gaf ik deze Kerstvakantie schaatsles bij de instuif voor de kinderen.

Met de reguliere training van de IJVL erbij kwam ik op 6 uit in 2 weken. Geen gek gemiddelde. Met 143 kinderen bleef het gemiddelde in de IJshal ook nog hoog.
Ik had dezelfde plek op de binnenbaan en voor een flink deel dezelfde kinderen als op maandag en woensdag. Kennelijk vinden die kinderen mijn schaatslessen leuk.
Speels zijn ze in ieder geval. Vandaag trad de halve dierentuin aan.
Volgende week vrijdag mag de beestenboel, of beestenbende, als u dat liever zo noemt, weer naar buiten, als ik weer schaatsles geef voor de buitenschoolse sport en voor de IJVL. Daar ga ik niet krampachtig mee om.

Geen opmerkingen: