vrijdag 27 januari 2012

Winterweer op komst

Komend weekeinde komen we in de vorst te zitten. Het is al te merken, dat het weer aan het veranderen is. Na bijna 2 maanden van zacht, regenachtig en bij tijd en wijle stormachtig weer is het nu 's avonds en 's ochtends aangenaam koud winterweer met temperaturen net boven het vriespunt en weinig wind.

Ik ga er nog steeds van uit, dat we volgende week op de Vogelplas te vinden zijn, hoe ongewis het nu ook moge zijn bij het bepalen van de temperaturen onder nul en de lengte van deze koude periode. In ieder geval een week.
Vandaag fietste is in het winterzonnetje naar de IJshal, waar ik op speelse wijze schaatsles gaf aan kinderen voor de buitenschoolse sport en voor de IJVL. Voor het clubblad IJskout werden groepsfoto's gemaakt.
De tuinvogeltelling gaf een leuk aanknopingspunt voor allerhande oefeningen, "Witte zwanen, zwarte zwanen" vinden de kinderen ook leuk en aan het eind deden we tikspelletjes.
Ter plekke bedacht ik een variant op "geheime tikkers". Als je getikt was, dan was je niet af en ging je langs de boarding staan, maar kreeg je acuut een aanval van gekte: je ging zo gek mogelijk schaatsen. Ik kan u verzekeren: deze hou ik erin!!!

Geen opmerkingen: