vrijdag 22 februari 2013

Chocolademelk vooraf, schaatsles toe


De vierde vorstperiode van deze winter kenmerkte zich vooral door een koude wind. De minimumtemperaturen lagen rond de 4 graden. In december of januari had dit mogelijk tot schaatsijs kunnen leiden, maar de dagen zijn inmiddels een stuk langer en de zon krijgt allengs meer kracht. In onze omgeving konden we van deze 4 vorstperiodes slechts bij die van de tweede helft van januari de schaatsen onderbinden, maar dat was dan ook meteen eentje die 10 dagen duurde. Vooraf had ik hier blind voor getekend!
Met veel plezier keek ik terug op de winter van 2012-2013, die op kousenvoeten de Top-50 van koudste winters is ingeslopen. Met veel plezier keken we vanmiddag in de Leidse IJshal met alle 10 trainers van de buitenschoolse sport terug op dit seizoen. Met ruim 130 kinderen was het behoorlijk druk geweest.

Onder het genot van koffie, cola of warme chocolademelk bespraken we onder leiding van Joke Augustinus wat er goed ging (heel veel) en wat er beter kan (een paar punten). Het was een gezellige afsluiting van 15 cursusdagen.
Terwijl iedereen naar huis ging, begaf ik me van de kantine naar de spiegelglad gedweilde baan. Vandaag waren Joost Wösten en ik de enige trainers. Dat kon ook wel, want er waren ook minder kinderen. We hadden vorige week aangekondigd, dat iedereen een vriendje of vriendinnetje mee mocht nemen. Een drietal kinderen had dit ook daadwerkelijk gedaan.
Zoals gebruikelijk verliep de les speels met gevarieerde oefeningen en tweelingtikkertje als afsluiting. Er zijn nog 3 lessen op vrijdagmiddag voor de IJVL. Een schaatsseizoen vliegt gewoon om!

Geen opmerkingen: