maandag 18 februari 2013

Winterbiatlon


Zoals ieder jaar organiseert de IJVL ook dit jaar weer een winterbiatlon in en om de Leidse IJshal. Op zondag 24 maart is deze feestelijke finale van schaatsseizoen 2012-2013. Het leuke is, dat er voor elk wat wils is.
De winterbiatlon, de naam zegt het al, bestaat uit 2 onderdelen: hardlopen en schaatsen. De hele biatlon is 10 km hardlopen en daarna 20 km schaatsen. Maar er is ook een halve biatlon met vanzelfsprekend de halve afstanden.
Om het voor iedere redelijk getrainde sporter mogelijk te maken om deel te nemen, is het ook nog eens mogelijk om de hele of de halve winterbiatlon in estafettevorm af te leggen als duo.

Kun je goed schaatsen, maar ben je niet zo'n loper? Zoek dan in je kennissenkring naar iemand, die graag rent. De Voorschotenloop is een week eerder, dus er zijn voldoende lopers beschikbaar.
Omgekeerd: hou je van hardlopen, maar vind je je schaatstechniek onder de maat? Er zijn genoeg schaatsers, die met jou een duo willen vormen, want gedeelde vreugde is dubbele vreugde.
Meld je dus snel aan voor deze gezellige afsluiting van het schaatsseizoen via www.ijvl.nl.
Dat geldt trouwens ook voor de jeugd van 9 tot en met 13 jaar, die mee kunnen doen aan de Jeugdbiatlon van 1,8 km hardlopen en 3 km schaatsen. Want jong geleerd is oud gedaan.

Geen opmerkingen: