zaterdag 16 februari 2013

Vrijwillig aangewezen

Het was een zaterdag, waarop ik niet veel thuis zou zijn. Om te beginnen moest ik vanmorgen werken in de bibliotheek van Rijnsburg. Het was één van de laatste keren, want over een maand gaat de bibliotheek verhuizen naar het oude gemeentehuis.
Om kwart over 1 fietste ik naar Leiden, waar om 2 uur de repetitie van "Cry of the Earth" begon onder leiding van de net opa geworden Wim de Ru. Het "Requiem" van Bob Chilcott voor de pauze ging best aardig, maar ik had het idee, dat componist Tony Biggin iets heel anders voor ogen had, toen hij "Cry of the Earth" op papier zette dan hetgeen wij bij deze repetitie voortbrachten: "In ieder geval eindigden jullie allemaal wel op de juiste toon!"
Maar gelukkig had Wim de Ru voor het slot van de repetitie een gedeelte uitgezocht, dat wel goed liep. Zodoende kon ik tegen mijn buurman zeggen: "We lijken wel Duitsers. Die komen ook altijd in de laatste minuut terug!"

Om 5 uur waren Ada en ik weer thuis, waar ik me omkleedde en heel sociaal onder het eten van de boerenkoolstamppot naar de 5km op het WK in Hamar keek met een ongenaakbare Sven Kramer. Vooral de tweekamp tussen Bart Swings en Sverre Lunde Pedersen was er eentje van grote schoonheid.
Voor video: KLIK HIER!
Meteen na het eten zat ik alweer op de fiets naar de Leidse IJshal, waar ik Carl Flaman mocht vervangen. Een paar weken terug had ik een mailtje van Jaap de Gorter ontvangen met de indeling voor de zaterdagen voor februari. Ik wist van niets, maar een mailtje naar Hen van den Haak, of ik een mailtje gemist had bracht meer duidelijkheid. Na een training in Haarlem had men onderling de avonden verdeeld en ik was dus vrijwillig aangewezen.
Zo erg is dat niet, dus om 7 uur reed ik met Hen met een groep van zo'n 12 IJVL-ers temidden van een grotere groep Katwijkse schaatsers. Hen had een oplopend schema opgesteld met de afstanden van de grote en de kleine vierkamp van het WK. De snelle groep zou het schema doen met de 10 km erin, de langzamere groep onder mijn leiding de kleine vierkamp. Aan het slot deed ik nog een serie van 5, 4, 3, 2 en 1 ronde met 1 rondje rust tussendoor. Al met al kwamen we zo toch nog uit op zo'n 100 rondjes oftewel 20 km. "Mijn" groep verliet dan ook moe maar voldaan de ijsbaan. En dan heb je het als vrijwillig aangewezen trainer goed gedaan.

Geen opmerkingen: