maandag 18 februari 2013

Voorjaarsvakantie


Zoals iedere schoolvakantie met de R in de maand, was ook in deze voorjaarsvakantie elke morgen voor kinderen tot 14 jaar de gelegenheid om schaatsles te komen nemen. Er waren op deze maandagmorgen 110 kinderen naar de Leidse IJshal afgereisd om van deze mogelijkheid gebruik te maken.
Nu heb ik een naam opgebouwd met het geven van valoefeningen.

Iets, waar veel volwassen best veel moeite mee hebben, met als resultaat, dat ze bij een val op het ijs veel sneller een blessure oplopen. Ze proberen krampachtig de val te voorkomen, waardoor ze juist ongelukkig terecht komen.

Voordat ik een stuk of 10 kinderen op deze eerste schaatsles in de Krokusvakantie inwijdde in de beginselen van de edele schaatssport, gaf ik één van de trainsters les in vallen.

Uiteraard kwamen de valoefeningen ook in mijn reguliere les terug, evenals de zijwaartse afzet, de start, de slalom en het diep zitten. Naast dit serieuze deel van de schaatsles waren er natuurlijk ook de speelse elementen in de vorm van o.a. "Witte zwanen, zwarte zwanen", "De boom,die wordt hoe langer hoe dikker" en tweelingtikkertje.

Na afloop van de les had ik een afspraak met iemand van Calibris. Monica van Rijn volgt een opleiding op het gebied van sport en spel. Nu geeft ze iedere vrijdagmiddag tegelijk met mij schaatstraining op de binnenbaan van de Leidse IJshal. Dat doet ze al 3 jaar en ze doet het heel goed.
Om deze schaatslessen als stage op te mogen geven, moet de IJVL erkend worden als leerbedrijf. Over deze erkenning gaat Calibris. Na het doorwerken van een dikke map gaat het helemaal goedkomen met de IJVL als stageplek.
Toen ik om half 12 naar huis fietste, zorgde het lenteweer ervoor, dat de naam voorjaarsvakantie goed gekozen bleek.
Vandaag wel....

Geen opmerkingen: