woensdag 15 mei 2013

Rondje Road Runners

Om half 6 ging de telefoon. Gerard van Tol vroeg, of ik skeelerles zou kunnen geven aan de G-schaatsers, daar de vaste trainer onverwachts verhinderd was. Normaal gesproken zou dit geen probleem voor me zijn, maar ik had zelf nog niet geskeelerd en vlak voor de marathon wilde ik mijn eigen trainingsschema netjes afwerken.
Na het eten ging ik om 7 uur hardlopen. Ik zou een kleine 10 km in marathontempo afleggen langs de Korte Vliet, voor het clubgebouw van de Leiden Road Runners Club langs naar het fietspad achter de voetbalvelden.
Zowel op de Vliet als op de Korte Vliet werd op deze avond met een waterig zonnetje druk geroeid. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit. Maar na de training van gisterenavond bij Rijnland weet ik, dat schijn bedriegt en ook, hoeveel waarheid er schuilt in het gezegde: "De beste stuurlui staan aan wal".

Het lopen ging soepel. De naderende marathon van Leiden en het droge avondweer hadden veel mensen er toe aangezet lekker een stukje hard te gaan lopen. Ik gaf ze groot gelijk. Het was heerlijk weer om te gaan sporten in de buitenlucht. Dat deed ik ook met mijn rondje Road Runners.

Geen opmerkingen: