dinsdag 7 mei 2013

Een blauwe maandag

Gisterenavond moest ik er toch aan geloven: droogtraining op maandagavond.
Om 7 uur zat ik op de fiets naar Jos Drabbels en samen fietsten we door naar het clubhuis van "Swift", waar onze trainer, Jaap de Gorter, op een bank in het zonnetje zat. We kleedden ons om in de kleedkamer en begaven ons naar de verzamelplek, waar maar liefst 16 IJVL-ers klaarstonden voor de droogtraining. Dat is wel eens minder geweest.
Ik had me voor deze gelegenheid in een blauw shirt gehesen. Voor mij zou het namelijk een blauwe maandag worden.

De verplaatsing van de dinsdagavondtraining naar de maandagavond komt mij deze maand bijzonder slecht uit. Zondag ga ik de Teylingenloop doen. Met het oog op de marathon van Leiden is het dan zeer onverstandig om de volgende dag weer te gaan trainen. Vanaf zondag zit ik in de "rustfase". Dinsdagavond staat er een roeitraining op het programma, dus ik kom dan toch wel aan mijn beweging.
De week erop is Tweede Pinksterdag, dus wederom geen training, terwijl 27 mei de dag na de marathon is. Dan zit ik in de herstelfase. Dus voor de maand mei was het bij de droogtraining voor mij een blauwe maandag.

Jaap deed het leuk en met veel humor werkte hij een hele serie oefeningen af op de veldjes bij de waterspeeltuin van "Cronesteyn". Aan alle oefeningen deed ik enthousiast mee, behalve aan het touwtjespringen. De vorige keer, dat ik dat deed, heb ik dat op de laatste droogtraining van 2012 moeten bekopen met een achillespeesblessure. Samen met Carlijn liep ik als alternatief een rondje van anderhalve kilometer over de schelpenpaden van het park.
Met de hele groep liepen we terug naar het clubhuis van "Swift", waar bleek, dat we 9,2 km gelopen hadden.
Na een heerlijke douche in de gerenoveerde kleedkamers reden Andrea Landman, Jaap, Jos en ik over de mooiste route naar café "Plantage", waar we een gezellige afsluiting hadden van de eerste droogtraining van het seizoen. Bij het eerste rondje liet de serveerster een flesje "Leids blond" met glas van het dienblad vallen. "Scherven brengen geluk", zeiden wij in koor.
Toen de serveerster later opnieuw de bestelling op kwam nemen, vroeg ze: "Willen jullie hetzelfde?"
"Betekent dat, dat je dan opnieuw een fles en een glas laat vallen?", antwoordde ik ad rem.
Dat was ze niet van plan....
We vertrokken om kwart voor 11 op de fiets vanaf de Plantage op een gezellige blauwe maandagavond.

Geen opmerkingen: