zondag 5 mei 2013

Maandagtraining

Het stond al ruim een maand op de site van de IJVL: In de week van 6 mei starten de zomertrainingen.
Doordat Pieter Smit, na een kwart eeuw droogtraining te hebben gegeven, waarvoor onze hartelijke dank, besloten had er een punt achter te zetten, zat de dinsdagavondgroep zonder trainer.
Van de commissie Trainingen kregen we een paar weken geleden een mailtje met de vraag, of de maandag- en de dinsdaggroep samengevoegd konden worden. Je kon je voorkeur aangeven, me daarbij je motivatie.
Nu train ik al vanaf 1987 op dinsdagavond, op één jaar na. In 1998 besloot de toenmalige commissie Trainingen in haar wijsheid om de droogtraining van de 4 groepen te verplaatsen naar de maandag, omdat het hun talentvolle kinderen beter uitkwam qua trainingsopbouw. Tja, zo gaat dat soms in een amateurvereniging.
Het resultaat was, dat de meeste trainingsgroepen een stuk kleiner waren dan het jaar ervoor.
Met de groep van Pieter Smit besloten we om het jaar erop weer terug te verhuizen naar de dinsdag. Nadeel was wel, dat we de enige groep waren, dus het gezelligheidsaspect viel deels weg.
Gisterenavond kregen we een mailtje van Frank Damen namens de commissie Trainingen:
Beste allemaal,

Dank voor jullie reacties op mijn vraag of we de groepen kunnen combineren. Het heeft de keus zeker niet makkelijk gemaakt. De keus is op maandag gevallen waarbij het enthousiasme van de maandaggroep, start april !, zwaar heeft gewogen.
Hoe we het socializen na afloop gaan oplossen moeten we maar eens bespreken.
Ik hoop iedereen te zien as maandag. Jaap pakt de eerste trainingen op en ik hoop dat Paula weer kan aansluiten na haar blessure.

Met vriendelijke groeten,
Frank

Dat gaat dus de maandagavond worden. Persoonlijk ben ik daar helemaal niet blij mee. Daar ik in de winter op dinsdagavond in de Leidse IJshal schaats, is dat mijn vaste trainingsavond. Daar valt echter wel overheen te komen. Mijn grootste probleem is, dat ik nog wel eens aan een duurloop meedoe, en deze worden meestal op zondag georganiseerd. Op dinsdag kun je dan wel voluit trainen, op maandag absoluut niet! Het ligt niet in mijn aard om een training over te slaan, maar nu zal ik dat vermoedelijk toch gaan doen.

Geen opmerkingen: