zaterdag 4 mei 2013

"Lekker bezig!" of de Alternatieve halve marathon

De afspraak stond al een tijdje in de agenda: 4 mei Halve marathon. Alleen de tijd verschoof deze week een paar keer. Van 10 uur naar 14.30 en weer terug naar 10 uur. Dit had te maken met een verschoven honkbalwedstrijd, die weer terug ging naar de oorspronkelijke tijd.
Om 10 uur wachtte ik op de blauwe brug over de Vliet, vanwaar ik met Hans Boers het parcours van de marathon van Leiden van vorig jaar zou gaan lopen.

Vanaf het gebouw van scoutinggroep Kimball O'Hara namen we meteen een alternatieve route door de nieuwbouwwijk naast de ijsbaan van Voorschoten.

Langs de Korte Vliet en de rand van de Stevenshof liepen we naar de molen, waarna we naar mijn huis liepen.

Hier deed ik toch maar mijn TNT-afritsbroek uit en deed ik een korte broek aan, want het was toch warmer, dan ik verwacht had. De tweede wijziging van de route op weg naar de Hadewychlaan was een feit. In het Morskwartier veroorloofden we ons weer een kleine wijziging van de route, om uiteindelijk vanaf de Aalmarkt naar de Breestraat uit te wijken. Op een zonnige zaterdag over de markt hardlopen wordt niet door iedereen gewaardeerd. Vanaf de Breestraat liepen we naar de Lammenschansweg, waar het wat veiliger was om het trottoir van de parallelweg te benutten. We passeerden een paar wandelaars, die ons "Lekker bezig!" toevoegden. Zo voelden wij ons ook! Het lopen ging heerlijk.
In Zoeterwoude kwamen we Rinus en Elly van der Kuil tegen, die 30 km aan het wandelen waren. Via de Vlietlanden waren we 2 uur na de start weer terug bij de fietsen. Met Hans fietste ik mee naar de Kniplaan, vanwaar ik over de Velostrada naar huis fietste. Het gezamenlijke trainen van de lange afstanden met Hans zat er op. Bert en Ernie zijn klaar voor het nieuwe parcours van de marathon van Leiden.

Bert en Ernie lopen voor de Hartstichting. U kunt ons nog sponsoren.

Geen opmerkingen: