vrijdag 31 mei 2013

Uitlopen

Vanmiddag ben ik met Ada in de Leidse binnenstad boodschappen wezen doen. Dit combineerden we met het rondbrengen van affiches om de mensen attent te maken op de uitvoering van "Cry of the earth" op vrijdag 21 juni, waarvan de toegangskaarten voor € 27,50 te bestellen zijn op de site van Stichting Leidse Koorprojecten.

Bij de Breestraat kwam ik Arthur van Winsen tegen, met wie ik even praatte over de marathon en over het skeeleren.
Thuisgekomen ging ik even uitlopen. Bij uitlopen denken veel mensen meteen aan voetbal. Dan denken ze meteen aan een keeper, die zijn doel uitloopt om een bal te onderscheppen.
Of aan een voetbalploeg, die een goed weekeinde beleefde, zoals deze kop, die ik dit voorjaar las, helder weergeeft: Ajax loopt uit op de concurrentie.
Ook planten kunnen uitlopen. Nu heb ik door het vakantiewerk in de loop der jaren heel wat tulpen gezien, maar ik kan mij niet heugen, dat ik ooit zo'n lange tulp gezien heb als de 83 cm lange paarse tulp, die bij ons in de tuin staat te bloeien.

Ik liep ook uit, maar nu was het om de spieren los te lopen na de inspanningen van de marathon van afgelopen zondag. In een rustig dribbeltje liep ik in het zonnetje 4 km langs en door de Stevenshof. Veel was het niet, maar ik was allang blij, dat ik weer even uit de kooi mocht om uit te lopen.

Geen opmerkingen: