dinsdag 28 mei 2013

"Ik ben niet gek. Ik ga geen tikkertje of verstoppertje doen. Je bent straks helemaal kapot!"

Andere jaren was het vaste prik: de dinsdagavond na de marathon ging ik uitfietsen vanaf "De Bult" om na afloop in de kantine van Swift bij te kletsen met de trainingsmaten van de IJVL.

Dit jaar kon dat echter niet, daar de vaste trainingsavond plotsklaps veranderd is in de maandagavond.
Derhalve ging ik vanavond in mijn eentje ruim 30 km uitrijden. Na het eten vertrok ik om half 8 op de racefiets om bij Jaap de Gorter een paar affiches en folders van "Cry of the Earth" te brengen voor verdere verspreiding.

Na voor postbode gespeeld te hebben fietste ik naar de Oostvlietweg, die ik vanaf de Lammebrug tot de Kniplaan met een flinke wind tegen afreed. Ik fietste even langs het huis van Ernie, maar hij was niet thuis.

Over kruip door sluip door wegen ging ik naar de Velostrada.

Voor skeeleraars heb ik goed nieuws. Er ligt in ieder geval prima skeelerasfalt tot station Mariahoeve. In Leidschendam ligt er een tiental verkeersdrempels in, maar voor de rest ziet het er goed glad uit. Vanaf de afslag langs de Landscheidingsweg maakte ik rechtsomkeer en fietste met de wind in de rug over de Velostrada naar de Stevenshof terug.
Er was avondvierdaagse in Voorschoten en ter hoogte van de weilanden tussen de Horstlaan en Rosenburg liepen 5 jongens, die ik inschatte op eind basisschool. Het was onder een prachtige avondschemering inmiddels 9 uur en zij moesten nog 4 km wandelen naar de voetbalvelden van Voorschoten '97. Terwijl ik langs dit kwintet fietste, ving ik de volgende flard van een conversatie op: "Ik ben niet gek. Ik ga geen tikkertje of verstoppertje doen. Je bent straks helemaal kapot!"

Sommige kinderen hebben al vroeg veel verantwoordelijkheidsgevoel....

Geen opmerkingen: