dinsdag 21 mei 2013

Camping Veerhof

Op camping Veerhof in Oostwoud dubden we nog, waar we onze Eureka Susten 3XP op zouden zetten. Tim de Beer en Nel en Bas Warnink waren boodschappen gaan doen. In Midwoud hadden ze luid naar ons getoeterd. Uiteindelijk konden Ada en ik het eens worden. Intussen maakten we kennis met "ome Cor", de beheerder van de camping.

Ada ruimde haar bij een fietsenmaker in Krommenie gekoche regenbroek weg en onder de nog immer grauwe lucht zetten we de tent op pal naast die van Tim.

Margriet en Rob Ammerlaan arriveerden ook met hun camper, zodat Ada ging helpen bij het klaarmaken van het eten, terwijl ik de tent inruimde.


Vooral het aan elkaar vastkoppelen van de zichzelf opblazende luchtmatten ging niet zo vlot. Het aan elkaar vastritsen van onze Bever Chilkoot slaapzakken, die we vorige maand gekocht hadden, ging wel heel soepel.
Ik deed mijn thermische ondergoed uit en dat was niet zo'n slimme zet. Buiten was het, na de regenbui, kouder dan gedacht. Maar met het fietsen hadden we geluk gehad. Rob was om 1 uur in Haarlem op weg van school naar huis kletsnat geregend.
Met Rob zette ik een windscherm op, terwijl de rest zich met het eten bemoeide.

We aten tortellini's met spinazie. Het smaakte prima.

Er was sla uit onze eigen volkstuin en vruchtenyoghurt toe. Uiteraard koos ik voor de aardbeien.
Terwijl Bas en Rob de camper wat dichter op de luifel van de vouwwagen parkeerden, waardoor we een compleet dak tegen de regen hadden, deed de rest de vaat.
We vertrokken om 9 uur naar Midwoud, waar we zouden gaan biljarten in café "Halfweg".

We waren zulke geliefde gasten, dat twee serveersters achter elkaar de bestelling op kwamen nemen.
Na de koffie en thee waagden wij ons aan Texels skuumkoppe, terwijl de keus tevoorschijn werden gehaald.

Het werd een spectaculaire wedstrijd tussen Bas en Rob enerzijds en Tim en Kikker anderzijds. We merkten, dat we al een jaar of 4 niet gebiljart hadden. De simpelste ballen gingen mis. Daar stonden spectaculaire vijfbanders met klots tegenover. Af en toe werd er een serie van 4 of 5 gemaakt, maar vaker wisten we de nul te handhaven.


Het moment van de avond kwam van Tim. Achterwaarts speelde hij via de band. De witte bal ging precies tussen de twee andere door. Na een spannende finale wonnen Bas en Rob met 50 tegen 46.
De dames was het volkomen ontgaan. Zij hadden 2 uur bij zitten kletsen.

De biljarters hadden ondertussen een mini-uitvoering van het Top 2000-spel gespeeld. Op een gegeven moment klonk het volgende lied.

We kenden het prachtige nummer, maar konden niet op de uitvoerenden komen. Plots had ik een ingeving: Won Ton Ton.
Om 12 uur waren we terug op de camping, waar de slaap al snel kwam. Door de bewolking koelde het niet zo hard meer af. Elk nadeel heb zijn voordeel!

Geen opmerkingen: