zaterdag 26 oktober 2013

De Horsten

Vanmorgen heb ik gewerkt op de Hoofdbibliotheek in Katwijk. Om kwart over 1 zat mijn werkweek er op en fietste ik in het najaarszonnetje naar huis, waar ik mijn sportkleding aandeed. We zouden gaan lopen in De Horsten.
Welke Horsten, zult u nu denken, want de naam Horst is wijd verspreid in ons land. Denk maar aan de naam van de gemeente Horst aan de Maas in Limburg.
Ook als voornaam komt het vrij veel voor, maar dan vooral bij onze Oosterburen. Zo voetbalde in het Grote Ajax uit het begin van de jaren '70 Horst Blankenburg.

Naar deze libero wordt in de buurt van Rotterdam een tunnel vernoemd: de Blankenburgtunnel. Eén van de laatste stukken groen in de Rijnmond wordt opgeofferd voor "de doorstroming". Bij Rijkswaterstaat weten ze met het vernoemen naar de tunnel naar een Duitse Ajaxspeler de stemming er goed in te brengen.

Hans Boers en ik hadden geen last van deze kopzorgen, toen we vanmiddag om kwart voor 3 afgesproken hadden bij station Voorschoten. Het was fantastisch loopweer met een temperatuur, die ongewoon was voor eind oktober.

Langs het spoor liepen we naar de Horstlaan, waar aan het aantal geparkeerde auto's af te lezen was, dat we niet de enigen waren, die nog even gingen genieten van de kleurenpracht van het bos. We kwamen dan ook veel wandelaars tegen.
Halverwege het landgoed kozen we voor een bospad, waar na een kilometer de neerslagrecords van twee weken terug was terug te vinden. Ondanks dat het deze week zonnig en warm was, moesten we regelmatig om de drassige plekken heen slalommen, hetgeen de loop veel uitdagender maakte.
Op het pad naar de hoofdingang van de Horsten was het nog veel drukker dan bij de artiesteningang, pardon, atleteningang.
Via de Papelaan liepen we terug naar station Voorschoten, waar Hans en ik afscheid van elkaar namen. Op de Velostrada wees ik een vader, die met zijn dochtertje aan het skeeleren was, op de klaphekjes de twee veeroosters.

Zo konden zij deze hindernis veilig nemen.
Na deze goede daad verricht te hebben, fietste ik verder naar huis, waar ik naar de spannende 1500 meter keek van het NK schaatsen, waar Kjeld Nuis het in de koninginnerit af moest leggen tegen Koen Verweij. Kjeld Nuis was niet de enige IJVL-er, die een zilveren medaille kreeg omgehangen. Ook Laurine van Riessen werd tweede, maar dan op de 500 meter.

Geen opmerkingen: