dinsdag 15 oktober 2013

Nog 2 maanden te gaan


Op 15 december mogen we weer starten bij de 1000 rondjes van Leiden. Een mooi richtpunt voor de eerste piek van het seizoen, net zoals de marathon van Leiden dat is op weg naar de zomertrainingen. Je weet, wanneer je moet pieken en dat geeft innerlijke rust.

Na 2 keer natgeregend te zijn op weg naar en vanaf mijn werk, fietste ik zowaar een keer met droog weer naar de Leidse IJshal. Het was weer wat drukker dan vorige week dinsdagavond. Ik schat, dat er zo'n 50 man rondreden, waarvan een kleine 30 een peloton vormden, waaruit constant kleine groepjes een rondje pakten. Ik deed daar volop aan mee.
Het ging vrij moeiteloos. De vorm is goed en technisch ben ik steeds beter gaan rijden en dan ga je "vanzelf" harder. En dat vanzelf is geen vanzelfsprekendheid. Ik heb er 34 seizoenen over gedaan om te komen, waar ik nu sta. Maar met sport moet je niet te lang staan, want stilstand is achteruitgang.
Dat ga ik dus niet doen. Op 15 december moet ik in topvorm zijn of in ieder geval de topvorm benaderen. Ik kan dus nog lekker hard trainen zonder mijn techniek te verwaarlozen.

U doet toch ook mee, al of niet in groepsverband? Daarvoor heeft u nog 2 maanden te gaan....

Geen opmerkingen: