donderdag 31 oktober 2013

Zwart voor de ogen of Hallo Wenen

Om 20 voor 9 was ik bij de Leidse IJshal aan de Vondellaan. In totaal kwamen er ruim 20 "Krasse knarren" af op het supergladde ijs. Ook zonder superschaatspakken kun je daar heerlijk schaatsen.
Ook Maja was er weer, maar dan wel de echte!
Net als de week voor de Herfstvakantie reden we de langere afstanden van de piramide met 2 pelotons.
Het is even wennen, maar het gaat over het algemeen goed. Het tempo in het peloton is veel gelijkmatiger, waardoor er slechts heel af en toe iemand moest lossen. Onderwijl zetten de snellere schaatsers het peloton op een paar rondjes. Gemiddeld werden we om de 6 ronden een keer gedubbeld.
Op de binnenbaan was de groep kunstschaatsters weer present, dus wij werden getrakteerd op muziek uit Wenen, zoals de "Radetzkymars" van Johann Strauss.

Jillert Anema had gelijk, toen hij begon over concurrentievervalsing bij het draaien van muziek bij het schaatsen. De kunstschaatsters hadden veel meer profijt van de walsen dan de hardrijders op de buitenbaan!

In Engeland, Ierland en Amerika wordt op 31 oktober Halloween gevierd. Voor de "Krasse knarren" was het meer Hallo Wenen.
Ondanks de minder bij het hardrijden passende muziek hebben we heerlijk geschaatst. Na anderhalf uur schaatsen gleed het ijs nog steeds prima.
Toen ik mijn schaatsen aan het uittrekken was, kwam de beheerder van Ooms Sport naar me toe. Zij willen in samenwerking met Freeskate op een donderdagmorgen een actie organiseren rond kluunschaatsen. Het verzoek aan mij was, of ik wilde polsen, of er belangstelling voor was.
Uiteraard wilde ik dat. Thuisgekomen stuurde ik het volgende mailtje naar alle schaatsers in mijn adressenbestand:
"Ooit eens uit willen testen, hoe kluunschaatsen rijden? De kans om dat te doen komt de komende maanden bij de Leidse IJshal. Ooms Sport is van plan om in samenwerking met Freeskate dit op een donderdagochtend te organiseren. Je kunt dan diverse modellen Salomonschoenen uit te proberen met de bijbehorende Freeskate-ijzers. De datum hoor je van me zodra die bekend is.
Om alvast te peilen, hoeveel mensen belangstelling hier voor hebben: wil je me even mailen, als je eventueel van deze kans gebruik te maken.

Met vriendelijke groet,
Bert Breed"
's Avonds had ik al 5 reacties van schaatsers, die belangstelling voor de testdag hebben.

Voor degenen, die via dit blog van deze actie horen: geef even je naam en je emailadres af bij de winkel van Ooms Sport in de Leidse IJshal, zodat ze je op de hoogte kunnen brengen van de juiste datum en tijd.
Uiteraard zal ik er op mijn blog ook aandacht aan besteden, maar dan weten ze bij de winkel natuurlijk niet, op hoeveel belangstellenden ze kunnen rekenen.
Nu we het toch over acties hebben: in de kantine van de IJshal kwamen een paar jongemannen langs, die ons een flesje Stella Maris water gaven om reclame te maken voor hun streven om schoon drinkwater voor iedereen bereikbaar te maken.

Toen ze door hadden, dat Michel Versteegen "La Bota" beheert, probeerden ze, of dit prima eetcafé hun water niet zou willen verkopen.

Ik schat zo maar in, dat de verkoop van Stella Artois beter zal lopen....
Onder de koffie en warme chocolademelk kwam Kees Borst ter sprake, die afgelopen dinsdag met de "Krasse knarren" had meegeschaatst. De vader van marathonschaatser Ruud Borst was in de jaren '90 Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs.
"Ik ben niet zo gauw moe", had Kees gezegd: "Ik heb nog nooit het zwart voor ogen gezien."
"Nou, dat kan ik vandaag niet zeggen", antwoordde ik: "Ik reed af en toe achter Henk Versteegen."
Maar ja, een zwart schaatspak past wel erg goed bij Halloween!

Geen opmerkingen: