maandag 21 oktober 2013

88

Het was druk op het parkeerterrein voor de Leidse IJshal.
"Het vakantieschaatsen begint met een topdrukte", dacht ik, maar toen ik mijn fiets vastgemaakt had aan het hek zag ik, dat ik me vergist had. Ik zag veel IJVL-jeugd. Zij gingen op herfstkamp naar Fryslân.

Hoewel er minder kinderen op de instuif afgekomen waren dan vorig jaar, was het met 88 kinderen ruim boven de 64 van 2011.
Ik zou op de binnenbaan schaatsles geven met Els de Hullu. Helaas viel bij het inrijden een kind. Een jongen remde en draaide zich tegelijk om: het ideale recept voor een val! Bovendien regelmatig een vervelende val, doordat je niet weet, welke kant je opvalt. In zijn geval was het letterlijk plat op zijn gezicht.
Els reed met hem naar de EHBO om de pijnlijke plek te koelen met een coolpack. Daarna ging Els les geven op de buitenbaan, waar ze harder nodig was.
Met een behoorlijk homogene groep kon ik meer oefeningen doen, dan ik gepland had. Voor iemand, die gepokt en gemazeld is in het lesgeven aan beginnende schaatsers, was dat geen probleem. Ik heb in de loop der jaren een heel assortiment aan oefeningen opgebouwd, waaruit ik kan putten.
Het geeft je als trainer altijd een heerlijk gevoel, als je ziet, hoe hard sommige kinderen letterlijk en figuurlijk vooruit gaan door de paar oefeningen, die je hen uit laat voeren.
De eerste schaatsles in de vakantie was dus prima verlopen met 88 kinderen.

Maar ja, Bruce Springsteen gaf eertijds het goede voorbeeld met 88 live.

Geen opmerkingen: