woensdag 2 oktober 2013

"Waarom heb je een fietsbel bij je?"

Het was de eerste dinsdagavondtraining in de Leidse IJshal. Met de droogtrainingsgroep van de IJVL was afgesproken, dat we deze avond met elkaar zouden gaan schaatsen. Daar ik de enige aanwezige trainer was, nam ik deze rol maar op me, ook al betekende dat, dat ik de helft van het normale aantal rondjes zou rijden.
Geen probleem. Ik had een hele gezellige avond. Dat begon al in de toegangshal. Ik kwam veel bekenden tegen, die ik de hele zomer niet of nauwelijks gezien had. Het leek wel een Nieuwjaarsreceptie. En voor schaatsers is dat natuurlijk ook een beetje zo. Een nieuw schaatsseizoen met hopelijk veel natuurijs ligt voor ons!
Ik haalde mijn nieuwe abonnement op, zodat ik op alle vrije uren onbeperkt toegang heb tot de IJshal. En dat voor € 140,-.
De opkomst van de droogtrainingsgroep was wat mager. Alleen Jante Vernhout, Marjolein Donkerbroek en Frank van Rooij waren op komen dagen. Als trainer vond ik dat geen probleem. Na het inrijden begon ik aan de training met een blokje van 5 rondjes om te kijken, welk technisch aspect ik het eerst aan zou pakken. Dat werd het achterop zitten. Op de binnenbaan deden we een rondje "clownsstappen", waarna we met meer druk op de hiel konden gaan schaatsen.
Voor de veiligheid liet ik telkens een oefening 10 rondjes uitvoeren. Je hoeft dan minder vaak "in te voegen". Het laten hangen van het achterste been (het rustmoment), de zijwaartse afzet, het diep zitten, met veel langere slagen op rechts de bocht door komen en wat valoefeningen reden we een kleine anderhalf uur 75 rondjes.
En hier kreeg ik een vraag over. Op een gegeven moment, terwijl ik een oefening aan het uitleggen was, vroeg Marjolein: "Waarom heb je een fietsbel bij je?"

Ik liet zien, dat het een rondenteller was.

Ook al zou ze technisch niets van mijn training hebben opgestoken, dit hulpmiddel heeft Marjolein in ieder geval leren kennen.

Geen opmerkingen: