vrijdag 23 januari 2015

Carolijn

Net als in het alledaagse leven is er een verband tussen geven en nemen. Vandaag was voor Ada en mij zo'n dag. Ada nam schaatsles, ik gaf schaatsles. Alleen gaf ik dat niet aan mijn vrouw, maar aan 10 kinderen op het uur van de IJVL.
In de Leidse IJshal was het warmer dan buiten. Dat komt niet zo vaak voor.

Bij de les lag de nadruk op de zijwaartse afzet. Dit bood me de mogelijkheid om te variëren in moeilijkheidsgraad. Er zijn na de Kerstvakantie een paar kinderen in mijn groepje gekomen, die behoorlijk goed schaatsen. Zodoende zijn de niveauverschillen toch wel toegenomen. De schaatstraining werd afgesloten met "Schipper mag ik overvaren."
Nadat ik de pilonnen had weggezet, kwam ik Ruud Vermeulen tegen. Op het uur van de Warmondse IJsclub zou hij lesgeven aan volwassenen: "De gemeente Teylingen heeft een soort buitenschoolse sport voor volwassenen georganiseerd: 5 schaatslessen om voor een aantrekkelijk tarief kennis te maken met de prachtige schaatssport. Dat zouden meer gemeenten moeten doen!"
Waar Ruud en ik aan het begin van de avond schaatsles gaven, daar nam Ada het 's morgens. Ze kreeg les van Carolijn van der Horst. Ada is altijd goed te spreken over Carolijn: "Ze geeft heel goed en prettig les."

Dat compliment mag Carolijn in haar zak steken.

Mijn trainingsmaat bij de droogtraining heeft me ooit toevertrouwd, dat ze 's ochtends op haar best is. Dat blijkt wel uit bovengenoemde positieve feedback.

Geen opmerkingen: