dinsdag 20 januari 2015

Ingetapet

Iedereen kent wel het beeld van een sporter, die na een blessure is ingetaped. Vandaag kreeg ik daar ook mee te maken. Denk nu niet, dat ik na de valpartij van afgelopen zaterdag zelf ingetaped werd. Dat was niet het geval.
Ik fietste zoals iedere dinsdagmorgen naar de Leidse IJshal, waar ik gezeten tussen de gebroeders Van Huis mijn Rossignol-langlaufschoenen aantrok. Op het moment, dat ik mijn ijzer onder mijn rechterschoen klikte, voelde ik, dat de zool vooraan los zat. Zo kon ik niet schaatsen.
Ik wandelde op mijn langlaufschoenen naar de winkel van Ooms Sport. Onderweg passeerde ik het strafbankje met daarop de Twee van Breda. Van hen kreeg ik te horen: "Altijd al geweten, dat we met een halve zool schaatsten."
De losse zool werd in de winkel van Ooms Sport ingetapet. Het zag er niet uit, maar ik kon schaatsen.
"Ben je naar de EHBO geweest, Bert?"
Veiligheidshalve liet ik me afzakken naar de staart van het peloton van 20 "Krasse knarren". In het begin liep ik een halve ronde achterstand op, maar mijn stem is luid genoeg om van een afstand aan te geven, hoeveel rondjes er nog gereden moesten worden.

De korte afstanden van de piramide liep ik meer achterstand op dan bij de wat langere. Het ging iets rustiger. Ik kon als rode lantaarndrager het peloton goed bijhouden.
Ondanks dat ik niet hard af durfde te zetten, heb ik heerlijk gereden. Ik heb net als zaterdag puur op techniek gereden en dan krijg je vanzelf een aardig tempo, terwijl je voor je gevoel over het ijs danst. En dat met een een schoen, die was ingetapet....

Na afloop begaf ik me naar de winkel van Ooms Sport, waar ik een tweetal Salomons-schoenen paste. De een was wat slapper en redelijk vergelijkbaar met de Rossignols, de ander was van carbon en zat veel steviger.
Donderdagmorgen ga ik het proberen met de Salomons. Dat wordt dus mijn kluunschaatsuitprobeerochtend.
Na de warme chocolade fietste ik met Jan Versteegen en Aad Berg een eind op richting Bakkersteeg, waar ik een paar maanden geleden mijn linkerlanglaufschoen bij de schoenmakerij had achtergelaten om te lijmen. Donderdagmorgen kan ik de rechterlanglaufschoen ophalen.
U ziet het: zelfs met materiaalpech zorg ik voor een evenwichtige trainingsopbouw!

Geen opmerkingen: