donderdag 29 januari 2015

Aalten

Het was te merken, dat we aan een nieuwe kwakkelperiode begonnen zijn. Het was kouder en op de fiets op weg naar huis vanaf de Leidse IJshal werden Bert Raaphorst en ik op een hagelbui getrakteerd.

In de IJshal merkten we ook, dat het kouder was. Het ijs was keihard en spiegelglad. Een van de "Krasse knarren" merkte terecht op: "Het lijkt wel natuurijs."
We reden de gebruikelijke piramide van 125 rondjes, waarbij ik wederom het blok van 5 kilometer voor mijn rekening nam. Koos van Schie kreeg het dusdanig op zijn heupen, dat hij het peloton 5 keer lapte. En dat, terwijl wij toch een kilometer of 27 per uur reden.
Wie ook in vorm is, is Fer Vergeer. De 2 keer, dat hij de kop nam, ging het tempo fors omhoog. Deze zeventiger rijdt nog steeds als een jonge hond. Het gaat hem binnenkort wel lukken in Zweden.

Nu had ik het geluk, dat Sjaak Doeleman aanwezig was. Deze voormalige politieagent kon tot grote opluchting van minister Ivo Opstelten voorkomen, dat de Twee van Breda opnieuw zouden ontsnappen.

Verder verliep de donderdagmorgentraining vlekkeloos. Wel reed er een nieuwkomer mee in het trainingsjack van "De Peddelaars" uit Aalten.

Toen de leerlingen van het Fioretti College het ijs op stormden, raakte ik met hem aan de praat. De nieuwkomer bleek inderdaad uit Aalten te komen. Eens in de 2 weken heeft hij oppasdienst op zijn kleinzoon. We hopen hem dus vaker op het gladde ijs in de IJshal te zien.
Of op de Vogelplas natuurlijk, want als dit soort weerkaarten uitkomen, dan kunnen we zomaar de winter in duiken.

Geen opmerkingen: