dinsdag 6 januari 2015

De ontsnapping van de Twee van Breda

Op het ministerie van Justitie gingen alle alarmbellen rinkelen: de Twee van Breda waren ontsnapt! Minister Opstelten is alvast begonnen aan zijn verdedigingsspeech in de Tweede Kamer, waar hij ongetwijfeld op het matje moet komen voor een spoeddebat.

Dit alles gebeurde in de Leidse IJshal, waar de Twee van Breda met proefverlof hun rondjes reden met de rest van de "Krasse knarren". Het gebeurde aan het eind van de eerste dinsdagmorgentraining. Het was drukker op het ijs dan gewoonlijk. Naast de 20 "Krasse knarren" reden er nog minstens 15 andere schaatsers rond, toen het blok van 10 rondjes kwam aan het eind van de gebruikelijke piramide.
De training was, afgezien van een scheur in een bocht, waar menigeen zich moest corrigeren om niet onderuit te gaan, verder probleemloos verlopen. Wegens goed gedrag mochten de Twee van Breda samen 10 rondjes op kop rijden. Dat had ik beter niet kunnen doen, want Henk Distelvelt heeft wel wat weg van Linke Loetje.

Hun plan werkte uitstekend, dat moet gezegd. Henk liet een gaatje vallen, zodat Hans den Outer in de slipstream van de Noorse schaatslegende Mårtin Långbrøk weg kon rijden. Henk sprintte er naar toe en samen gingen de Twee van Breda er vandoor. Het peloton heeft dit duistere duo niet meer terug gezien.

Minister Opstelten heeft wat uit de leggen in de Staten-Generaal....

Geen opmerkingen: