zaterdag 10 januari 2015

Een stormachtig begin

De afgelopen maand hebben we regelmatig te maken gehad met storm en stormachtig weer. Vandaag was het weer eens een keertje raak. Met een fikse zijwind fietste ik via de Rhijnhofweg naar de bibliotheek aan de Hoorneslaan in Katwijk om te werken.
Ter hoogte van de tunnel onder de A44 haalde ik een hardloopster in. Het bleek Marja van Vliet te zijn, die met 10 kilometer per uur een heel behoorlijk tempo liep voor een trainingsloop. Ik reed met haar op tot de Oegstgeester Onlanden.
Bij de Torenvlietbrug ligt achter Corpus een plas water, die door de overvloedige regenval van de afgelopen weken gegroeid is tot het formaat van een gemiddelde landijsbaan. Deze plas is alleen nog ondieper, dus met een paar dagen matige vorst moet je hier al kunnen schaatsen, net als op de Onlanden bij Eelderwolde.

Maar niet verder vertellen hoor!
Bij Rijnsburg ben ik 2 keer van de Kleipettenlaan geblazen door een paar windstoten van opzij, maar dankzij de ervaring, die ik met mountainbiken heb opgedaan, kon ik zonder brokken de rustige weg weer opdraaien. Terwijl ik met Evelien Steenbeek werkte, bereikte de storm haar hoogtepunt.

Na gedane arbeid fietsten we samen met de storm in de rug naar de Lokhorstkerk in Leiden, waar de eerste repetitie van het nieuwe muziekproject van de Stichting Leidse Koorprojecten was. "Blest Pair of Sirens", genoemd naar de muziek van Charles Hubert Parry, die ook op het programma staat, heeft een internationaal tintje. Tijdens het concert wordt namelijk gedeeltelijk gezamenlijk gezongen met het koor "Fleet Choral Society" uit Fleet in Engeland! Het concert zal op 13 juni 2015 in de Hartebrugkerk worden gegeven.

Waar we bij andere projecten steevast 1 of 2 klassieke werken zongen, was er nu gekozen voor een programma met allerlei losse nummers. Het programma is zeer gevarieerd. Het achtstemmige titelwerk "Blest pair of sirens" werd gedeeltelijk gerepeteerd aan het einde van de repetitie.

Onder de bezielende en humoristische leiding van Wim de Ru hadden we een stormachtig begin met de gezongen versie van "Air" uit "The harmonious blacksmith" van Georg Friedrich Händel.

Zeer verrassend was de keuze voor "Souvenir uit Nederland" van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, een nummer uit de roemruchte serie "Ja zuster, nee zuster".

("Souvenir uit Nederland" begint op 20.23)
Overbodig om te zeggen, dat we ons uitstekend vermaakt hebben tijdens deze stormachtige repetitie.

Geen opmerkingen: