donderdag 15 januari 2015

Prachtige drukverdeling

Op www.weerwoord.be zag ik een paar prachtige uitdrukkingen langskomen. De eerste heb ik als kop voor dit stukje gebruikt. De eerste is van Jan-Jaap uit Assendelft, die "Prachtige drukverdeling" gebruikte voor bij deze weerkaart.

De tweede komt van dezelfde amateur-weerman, die in de wintermaanden een eigen weerbericht heeft: "Ik heb mijn portie zuidwestenwindenboterzachtregenwaaiweer voor de komende vijf jaar wel weer gehad eigenlijk."
Nou, ik ook!!!!
Het blijft allemaal wat precair en voorlopig ziet het er naar uit, dat we alleen met kwakkelweer te maken krijgen, maar dat kan vanaf volgend weekeinde zomaar veranderen.

Dit resulteert in de volgende pluim, een verzameling van 50 uitdraaien van weerscenario's. Let daarbij op de blauwe lijn!

Met voor de zoveelste dag een harde wind fietste ik in wat gespetter naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal met zo'n 20 "Krasse knarren" de gebruikelijke piramide afwerkte. Afgezien van de traditionele boevenstreek van Linke Loetje verliep de training over 25 kilometer vrij geruisloos.
Maar als schaatser zijn we allemaal bezig met het bereiken van een prachtige drukverdeling. Dat klinkt heel simpel, maar het luistert heel nauw. De druk iets te veel naar voren of naar achteren leggen kan er al voor zorgen, dat je veel meer moet werken. Vergis je niet in de enorme druk, die op een paar vierkante centimeter van je schaatsen komt te staan. Je hele lichaamsgewicht komt op dat kleine stukje ijzer te liggen.

Een schaatser is wat dat aangaat een evenwichtskunstenaar, die altijd op zoek is naar een prachtige drukverdeling.

Geen opmerkingen: