dinsdag 13 januari 2015

De list van Linke Loetje

Dat het weer meer weg heeft van herfst dan van de winter is zachtjes uitgedrukt. De afgelopen hectische week heeft het bijna iedere dag flink gewaaid, terwijl bij tijd en wijle de regen met bakken uit de hemel kwam zetten.

Toch begint er langzamerhand hoop te gloren. Als ik deze kaarten op www.weerwoord.be bekijk, dan zou het volgende week licht winters worden.


Kaarten van een week verder, dus het begint er langzamerhand beter uit te gaan zien, hetgeen door de pluim wordt bevestigd.

Wie geen pluim verdient is Henk Distelvelt, de Linke Loetje van de Leidse IJshal. Waar zijn kompaan uit Breda er voor koos om incognito zijn rondjes onopvallend mee te rijden, daar had Henk andere plannen.

Aad Berg was na 2 maanden vakantie in Amerika weer van de partij.

Hij kon het ondanks dat hij 2 maanden niet geschaatst had, goed bijhouden. Alleen aan het eind van de voorlaatste serie van de piramide moest hij er even vanaf om zijn rug te strekken. Het sein voor Linke Loetje om een list te verzinnen.
Ik had John Val verzocht om de laatste 5 rondjes op kop te rijden. Terwijl wij langzaam aan kwamen rijden om de 20 "Krasse knarren" te verzamelen, schoot Henk Distelvelt er vandoor met in zijn kielzog een man of 5. Binnen de kortste keren was het een chaos met 4 of 5 kleine groepjes.

Bij de koffie en warme chocolademelk kwam de aap uit de mouw. Henk wilde oud-kernploeglid Aad Berg eraf rijden met deze bliksemstart. Nou, ik kan u garanderen, dat dit volledig gelukt is. De list van Linke Loetje was geslaagd.

Geen opmerkingen: