vrijdag 27 maart 2015

Berkheide

Na een totaal verregende donderdagmiddag en -avond was het vandaag gelukkig droog, toen ik naar huis fietste. Een flets zonnetje kwam door de niet al te zware bewolking heen. Voor mij een mooie gelegenheid om vanaf mijn werk door de duinen naar Leiden te fietsen. Na een stukje Boulevard reed ik Berkheide binnen.

Je bent geneigd om mooie stukken natuur in je eigen omgeving als "gewoon" te bestempelen, maar de duinen tussen Den Haag en Katwijk behoren tot de mooiste van Nederland. Daar ik aardig wat in Nederland gefietst heb en de Noordzeeroute aardig ken, durf ik deze stelling te verdedigen.

Dit blijkt ook uit deze prachtige foto van fotografe Wilma Bergveld.
Ik ken het gebied van haver tot gort. Ik heb er heel wat trainingskilometers gemaakt met Hans Boers, terwijl de Halve marathon van Katwijk, de zwaarste van Nederland, dit prachtige gebied doorkruist.

Er stond een flinke bries, dus het was een prima training: klimmen met tegenwind. Bij "De Klip" moesten we op de rijweg fietsen. Het te smalle fietspad wordt vermoedelijk verbreed. Al het oude asfalt was weggehaald en er werd nu geëgaliseerd. Ik ga er maar van uit, dat het voor het strandseizoen geasfalteerd is.
Met de extra klim door Rijksdorp fietste ik langs het Valkenburgse meer op Leiden aan. Thuis gekomen hoorde ik van de enorme stroomstoring in een groot deel van de Randstad.


Ik had er niets van gemerkt. Maar ja, ik heb dan ook geen elektrische fiets....

Geen opmerkingen: