woensdag 25 maart 2015

Laurine van Riessen

Het aantal sporters, dat aan de Olympische Spelen mee mag doen is behoorlijk beperkt. Het aantal, dat actief is geweest op de Zomer- en de Winterspelen, is nog veel beperkter. En helemaal laag is het aantal sporters, dat op de Zomer- en Winterspelen een medaille gehaald heeft, is al helemaal laag.

IJVL-lid Laurine van Riessen gaat proberen om tot deze elite te gaan behoren door in twee takken van sport een Olympische medaille te veroveren. Daarbij hoeft ze niet op het nulpunt te beginnen, want in februari 2010 won deze Leidse schaatsster brons op de 1000 meter.

De schaatsen zijn ingeruild voor een fiets. Over anderhalf jaar wil ze als baanwielrenster schitteren op de Olympische Spelen van Rio. Vorig jaar deed Laurine mee een uitgebreide trainingsstage onder leiding van bondscoach baanwielrennen René Wolff en daar dwong ze een plek af in de teamsprintploeg. Een Olympische medaille durft ze nog niet te beloven: "Dat kan ik niet zeggen als ik maar twee of drie keer op de fiets heb gezeten, maar ik weet dat ik aan de voorwaarden voldoe om goed te kunnen fietsen, dus ik heb wel vertrouwen dat het kan."
Dat heeft deze fan van Laurine ook. Haar probleem is, dat ze haar kracht niet altijd goed kwijt kan op het ijs.
Schaatsen doet ze helaas de komende anderhalf jaar niet. "Misschien voor de lol, maar geen wedstrijden. Dat is niet te combineren."
Beste Laurine, dat doen wij ons hele leven al! Bij deze ben je uitgenodigd om voor de lol mee te trainen met de droogtrainingsgroep van de IJVL of met de "Krasse knarren". Naast serieus trainen staat bij ons de lol hoog in het vaandel.

Geen opmerkingen: