zondag 22 maart 2015

"Je kunt daar niet verder!"

Vanmiddag kwam de zon na 2 grauwe dagen eindelijk weer door. Het was op slag een stuk aangenamer weer. De kracht van de zon deed zich duidelijk voelen. Een heel verschil met de zonsverduistering van afgelopen vrijdag.

Ada was na de lunch naar de volkstuin vertrokken. Ik plande een rondje van 10 kilometer, waarop ik de volkstuin aan zou doen. Via de Rijndijk liep ik naar het Valkenburgse Meer. Ter hoogte van de ingang van de vuilstort kwam ik Joop van Kleef tegen. Met deze "Krasse knar" bleef ik uiteraard even praten. Terwijl we ter hoogte van het toegangshek bijkletsten, klom een man over het hoge hek heen.
"Ben je aan het inbreken of uitbreken?", vroeg ik aan hem.
"Aan het uitbreken", kregen we als antwoord, hetgeen klopte met onze visuele waarneming.

Hierop kon ik niet nalaten te zeggen: "Of had je vrouw je bij het grof vuil gezet?"
Omdat ik in de koude noordoostenwind toch begon af te koelen, vervolgde ik mijn weg en liep het volkstuinencomplex op. Een man in net pak, die dacht dat ik een verdwaalde hardloper was, zei tegen me: "Je kunt daar niet verder!"
Dat was ik ook niet van plan, want dan zou ik in de sloot lopen. Met 4 centimeter dik ijs wil ik het wel proberen, maar eerder niet.
Ik liep naar onze tuin toe, waar Ada druk in de weer was. Na haar even gedag te hebben gezegd, liep ik naar huis terug. Het verschil in temperatuur tussen in de zon met de wind mee en met tegenwind in de schaduw was vandaag opvallend groot.
Dat gold niet voor de temperatuur onder de douche. Deze was prima!

Geen opmerkingen: