zaterdag 21 maart 2015

Lente

Gisteren is om 17.57 de astronomische lente begonnen. Aan het weer kunt u het niet merken, want bij lenteweer stellen de meeste mensen zich toch wat anders voor. Maar goed, waterkoud weer in maart is niet iets heel uitzonderlijks.

's Ochtends haalde ik mijn gerepareerde scheenbeschermer en schoenen op bij de schoenmaker in de Bakkersteeg om aansluitend in Leiden nog wat boodschappen te doen.
's Middags ging ik voor de tweede keer op de fiets naar de binnenstad van Leiden. In de Lokhorstkerk hadden we repetitie van de Leidse Koorprojecten. Onder leiding van Wim de Ru oefenden we voor de pauze op "I was glad" van Henry Purcell.

Het eerste deel ging vrij makkelijk, daar we het op 14 februari al een keer gezongen hadden.
In de pauze werd aangekondigd, dat er volgende week een extra repetitie is. Geen overbodige luxe. Vrijwel alle koorleden konden zich hier wel in vinden, daar er behoorlijk veel muziekstukken bij zitten, die lastig te noemen zijn. Dat geldt vooral voor "Blest Pair of Sirens" van Charles Hubert Parry.

Na weer een deel van het achtstemmige stuk doorgenomen te hebben, zaten we om kwart voor 5 op de fiets naar huis. Op de terugweg deden we nog een paar boodschappen.

Thuis gekomen liep ik de trap op. Voor de laatste keer dit seizoen sleep ik mijn schaatsen, zodat ik het komende seizoen niet misgrijp en met botte ijzers het ijs betreed. De "winter" zit erop. Het wachten is nu op de komst van de lente....

Geen opmerkingen: