zaterdag 7 maart 2015

IJVL-feest

Gisteren was de laatste schaatstraining voor de IJVL-jeugd in de Leidse IJshal. Voordat ik het ijs betrad, ging ik nog even bij de winkel van Ooms Sport langs.
Daar ik na de nu in paars, rood en blauw uitgevoerde bloeduitstorting niet zo'n zin had om nogmaals mee te maken, dat het ijzer spontaan van de langlaufschoen af zou vliegen, kon ik in de winkel de nieuwe Viking-binding uit komen proberen.

Na enige moeite paste deze wel, maar net als de nieuwe Rossignol-binding sloot deze het stangetje aan de schoen niet helemaal af. Je moest wat kracht zetten, maar dan lukte het toch om het ijzer los te wrikken. Het was het dus net niet!
Dat was het wel op de binnenbaan, waar Alexander Marselis en een kwartet jeugdleden hun schaatsvaardigheidsproef aflegden, terwijl ik met Gon Schiereck en Walter Boon met de rest van de groep een aantal technische oefeningen deed met het oog op de clubwedstrijden van aanstaande zondag. Vooral de start kwam aan bod.
We gingen na de schaatsproeven de pilonnen in een grote kring plaatsen voor een stoelendans. Telkens viel er een kind af als ik onverwachts "Stoel" riep.. Deze kon langs de boarding rondjes gaan schaatsen.
Met leunend op de pilonnen deden we tikkertje, waarna we het schaatsseizoen afsloten met een paar buikschuivers.

Ik fietste door naar de Nachtegaallaan, waar het jaarlijkse IJVL-feest was. Het was niet zo heel druk, daar diverse trainingsgroepen nog een training hadden. De combinatie van jeugd en ouderen leverde evenwel wel een heel gezellige sfeer op.
Er was een koud buffet. De meeste aanwezigen hadden wat meegebracht. Tijdens het eten praatte ik met diverse IJVL-ers, waarna aan het Rad van Fortuin werd gedraaid.

Doordat er minder schaatsers aanwezig waren ten opzichte van de planning, ging zo ongeveer iedereen met een prijs naar huis. Dat gold uiteraard niet voor de variant op "Petje op, petje af", waar zowel bij de jeugd als bij de volwassenen slechts 1 prijswinnaar was.
Maar uiteindelijk deed het Olympische motto weer eens opgeld: deelnemen is belangrijker dan winnen. Alle aanwezigen hadden een leuke avond gehad.

Geen opmerkingen: