zondag 15 maart 2015

Jeu de Boer

Ondanks het kille weer fietsten mijn vrouw en ik vanmiddag naar Hazerswoude toe. Via het fietspad langs Rijksweg 11 kwamen we uit bij de de weg, die in de routebeschrijving weinig aanlokkelijk klinkt: Galgweg Spookverlaat, waarbij we ook nog eens de Gemeneweg kruisten. Ja, we hadden er wat voor over om bij "Jeu de Boer" te komen.

We kwamen voor "Doggy Dike".

Deze groep speelt Ierse folkmuziek. We hebben hen al diverse keren op zien treden. Fluitist Oscar van Wijk is een vriend van ons, dus dan krijg je op zijn tijd een tip, als ze weer spelen.

Ze speelden in "Jeu de Boer", omdat dit het begin- en eindpunt van de winterwandeling was. Diverse mensen, die zich aan het voorbereiden waren voor de Vierdaagse van Nijmegen, namen in de sfeervol ingerichte boerenschuur een drankje om warm te worden. Wij deden dat ook, terwijl we naar de Ierse muziek met diverse meezingers luisterden en af en toe meezongen. Ada nam koffie en thee, ik hield het bij warme chocolademelk en een Jeu de Boer bier.

Een erg smaakvol donker bier trouwens. Ik kocht in de winkel 4 flesjes, maar voor ik thuis was, was ik er al eentje kwijt. Op het fietspad richting Hazerswoude kwam ik Wil Verbeij tegen, die met een andere man aan het wandelen was. We raakten uiteraard even aan de praat en daar ik het niet over mijn hart kon verkrijgen, dat mijn Elfstedenmaat uitgedroogd thuis zou komen, gaf ik hem een biertje voor onderweg.
Via de Weipoort en het Molenpad fietsten we op huis aan. Met 36 kilometer in de koude wind hadden we toch een aardig trainingsrondje gemaakt.

Geen opmerkingen: