dinsdag 31 maart 2015

Herstelwerkzaamheden

Iedere duursporter weet, of behoort te weten, dat er een balans moet zitten tussen inspanning en ontspanning. Je moet tijd nemen om te herstellen. Nadat ik zondag door de weersomstandigheden veel dieper was gegaan dan gepland, leek het me niet zo handig om vanmorgen een herstelloop van een kilometer of 5 te plannen.
Toen een collega van me gisterenmiddag vertelde, dat de aanschafinformaties, op grond waarvan ik de romans aanschaf, al ingelezen waren, greep ik dit buitenkansje met beide handen aan. Ik zou vanmorgen werken en morgenochtend vrij nemen.
Zodoende fietste ik om half 8 met de wederom zeer harde wind naar de Oude Singel, waar ik behoorlijk ontspannen op bezoek ging bij mijn trainingsmaat Arthur van Winsen. Op werkbezoek wel te verstaan, want er waren wat herstelwerkzaamheden aan mijn gebit nodig. Met verdoving uiteraard. Ik kan behoorlijk afzien, maar je moet niet overdrijven.

Nadat de restauratie was afgerond fietste ik met een fikse tegenwind naar Katwijk. Vooral de windstoten deden me aan zondag denken. Gelukkig was het wel droog na de hoosbuien van afgelopen nacht. Om kwart over 9 werd ik gezandstraald op de Boulevard, terwijl ik kon genieten van de ruwe zee.

Een kwartier later was ik op mijn werk in het herfstweer druk in de weer met wat herstelwerkzaamheden in het zomerrooster.

Geen opmerkingen: