dinsdag 3 maart 2015

Het geheim van de blauwe trein

Op de eerste dinsdagmorgen na de Krokusvakantie waren er 15 "Krasse knarren" op komen dagen voor de gebruikelijke piramide van 125 rondjes. Het ijs was keihard en gleed goed al kwamen er aan het eind van de training wel wat "sporen" in de bochten te zitten.
Het kleurrijk geklede peloton reed in een lekker tempo de 25 kilometer. De in het geel gehulde John Val opende het bal, Marja van Vliet met haar roze trui nam de laatste 5 rondjes voor haar rekening, zoals ik dat traditiegetrouw deed met de 5 kilometer.
De tweede serie van 20 rondjes begon met de in het blauw gehulde René Strelzyn, Hans den Outer, Henk Distelvelt en Vincent Schenkeleers. De blauwe trein zette zich in beweging.

Nu heeft Agatha Christie ooit een detective geschreven met de titel "Het geheim van de blauwe trein". Het is zeer gebruikelijk, dat je bij detectives op het verkeerde been gezet wordt. Welnu, met de "Twee van Breda" in de gelederen kun je er op wachten, dat hetzelfde gebeurt.
Toen Gé van Goozen een geslaagde poging deed om het peloton een rondje te lappen, sloop Henk Distelvelt stiekem mee. Zodoende werd de blauwe trein ragfijn uit elkaar gereten.

Dat gaat binnenkort weer Kamervragen opleveren....

Geen opmerkingen: