woensdag 4 augustus 2021

Brilstand

Vanmorgen zat ik met mijn vrouw in de achtertuin, toen er twee bonte zandoogjes als een verliefd stel om elkaar heen fladderden. Was dit een paringsdans of hetgeen Roger Glover zo mooi bezong als "Butterfly ball"?

Later op de ochtend kon ik een besteld boek ophalen bij De Kler in de Breestraat. Een vriend van ons is binnenkort jarig en "Het fietsboek" van Paul de Moor leek ons wel een toepasselijk idee.

Daarnaast haalde ik bij Ekoplaza een tiental deuren verderop een notenrozijnenbrood. Nu hebben ze op de plek, waar je moet wachten voor de kassa een kast met speciaalbiertjes. Dat bracht me op een idee. Een trainingsmaat van me is door een val voorlopig uitgeschakeld, dus om de pechvogel op te beuren bracht ik een IJsbock 2021 en Kattekwaad.

Dat laatste moet de geblesseerde door het niet mee kunnen trainen voorlopig missen.
Met de boodschappen fietste ik naar huis, waar ik het brood klaarmaakte voor de lunch. Met de lunchpakketten fietste ik naar de volkstuin, waar ik met mijn vrouw at. 
Op deze mooie zomerdag begon het wel te betrekken, maar de voorspelde regen bleef vooralsnog achterwege. Deze kwam later, toen ik rond 5 uur mijn nieuwe leesbril op ging halen. 
Dat was wel even wennen. De stand van de nieuwe bril op de neus was anders. Nu moet dit niet verward worden met de brilstand.

Wijlen Frits van Turenhout kon dit bij het voorlezen van de voetbaluitslagen zo mooi zeggen.

Het nadeel van de late regen was wel, dat de skeelertraining, die ik vanavond zou geven, niet door zou gaan. Maar goed, lezen is geen straf.

Geen opmerkingen: