maandag 2 augustus 2021

Jaap Visser


De columns van Jaap Visser in het Leidsch Dagblad lees ik altijd graag. Een scherpe pen kan ik wel waarderen. Vaak weet hij de vinger op de zere plek te leggen.
Maar niet altijd. Daar ik inmiddels ruim 16 jaar betrokken ben bij het behoud van een kunstijsbaan in Leiden matig ik mezelf aan, dat ik over enige dossierkennis beschik.
Zodoende wil ik deze deskundige journalist weerspreken. Hij wil wethouder Paul Dirkse in de schoenen schuiven, dat er aan de Voorschoterweg een te krappe ijsbaan gebouwd gaat worden. Dit is bezijden de waarheid.

In de gemeenteraad van Leiden is diverse keren afgesproken, dat Leiden een 250-meterbaan zou bouwen bij zwembad "De Vliet". Indien de omliggende gemeenten mee zouden betalen, zou het een 333-meterbaan worden. Welnu, ongeveer de helft van de gemeenten was hiertoe bereid, de andere helft niet. Met name Alphen aan den Rijn was een heuse dwarsligger.

Na de beslissende commissievergadering van de Leidse gemeenteraad wist Paul Dirkse haarfijn uit te leggen, dat er bij een aantal omliggende gemeenten sprake was van pure politieke onwil om mee te betalen aan de 333-meterbaan.
De gemeente Leiden heeft zich wel aan zijn woord gehouden, zodat wij over anderhalf jaar kunnen schaatsen op een prachtige 250-meterbaan.

Noch de gemeenteraad van  Leiden, noch wethouder Dirkse valt in dit geval iets te verwijten. De ellende kwam van wethouders uit omliggende gemeenten, die hun beloften gebroken hebben. Als alle politici zich gewoon aan hun woord zouden houden, dan zou de onvrede onder de bevolking van Nederland stukken kleiner zijn!

Geen opmerkingen: