dinsdag 3 augustus 2021

"Ik doe het op mijn eigen manier!"

Gisteren scheelde het niet veel, of Laurine van Riessen zou de eerste Nederlandse sporter zijn geweest, die zowel op de Zomerspelen als de Winterspelen een Olympische medaille had gehaald.

Na de bronzen medaille op de 1000 meter in Vancouver in 2010 werd dit IJVL-lid, dat het schaatsen geleerd heeft in de Leidse IJshal, werd de baanwielrenster op de teamsprint vierde. Net buiten de medailles dus. Maar goed, er komen nog een paar kansen.

's Middags hadden mijn vrouw en ik met onze kleinzoon op deze vrij frisse zomerdag op de volkstuin geluncht. De driejarige hielp bij het plukken van de bonen en op een gegeven moment hoorden we hem zeggen: "Ik ben bezig. Ik doe het op mijn eigen manier!"

Het zouden zo de woorden van opa geweest kunnen zijn, die in zijn leven ook zoveel mogelijk op zijn eigen manier heeft gedaan.

Bij de schaatslessen sta ik bekend om mijn onorthodoxe wijze van lesgeven. Bij de droogtraining is dat niet veel anders. Gisterenavond mocht ik me weer uitleven bij de maandelijkse strandtraining.

Jos Drabbels en ik reden mee met Hans Boers. Bij de skeelerbaan van Katwijk verzamelden de IJVL-ers zich. We waren met zijn negenen. We liepen naar het strand voor het Boulevard, waar we na ingewerkt  te hebben met een strandstoelslalom begonnen.

In het mulle zand lopen je bovenbenen binnen de kortste keren helemaal vol. En dat is ook de bedoeling. We wandelden naar de dichtstbijzijnde strandopgang, waar we 3 Steigerungen omhoog van verschillende lengte hadden.
Als rustige oefening volgde de bochtstappen omhoog, nog zo'n oefening, die zwaarder is dan van buitenaf lijkt. Dit blok werd afgesloten met 10 stopsprongen omhoog. 
Over het schelpenpad liepen we naar de volgende strandopgang, waar we weer naar het strand afdaalden voor een serie buikspieroefeningen. Tussendoor deden we wat statisch zitten en schaatsstappen. De uitsmijter waren de valoefeningen in het mulle zand.
Gezien de 40.000 gewonde schaatsers bij de natuurijsperiode in februari kan het geen kwaad, als je ook dit onderdeel van het schaatsen als volwassenen oefent. Bij kinderen die ik dit al 30 jaar.

Via het schelpenpad op het duin en het strand liepen we terug naar ons vertrekpunt, waarna we naar het terras van "Het Wantveld" vertrokken, terwijl de helft ging zwemmen in zee. Zij voedgden zich later bij ons.

Het was de gezellige afsluiting van een mooie sportavond aan zee.

Geen opmerkingen: